Drengen taber sin drik i butikken – da hun ser faderens reaktion, finder hun telefonen øjeblikkeligt

Som forældre kan man ofte føle, at man famler lidt i blinde. Man er ikke altid klar over, hvordan man skal håndtere alle sine børns påfund og udbrud, eller hvilken taktik man skal bruge for at opdrage sine børn bedst.

Nogle gange kan det vise sig, at man takket være en anden får lidt af en åbenbaring, for eksempel en anden forælder, som kan dele lidt perspektiver, når man selv har mistet besindelsen og reagerer lidt for hurtigt.

Kalynne Marie fik en sådan åbenbaring en dag, da hun ved en tilfældighed iagttog en far med sin søn og deres samtale, efter at sønnen havde spildt en gigantisk drik i en butik.

Drengen, som ifølge Kalynne enten var 6 eller 7 år, havde spildt sin store drik ud over gulvet og bordet. Enhver forældre ville have set på rodet og blevet frustreret, men drengen kiggede på sin far med det samme og undskyldte.

I stedet for at blive vred valgte faderen helt stille og roligt at sige:

– Hey, det er hvad der sker. Vi går hen og henter servietter, så kan jeg vise dig, hvordan man tørrer det op.

Reddit / Frassfox

De gik hen for at hente lidt papir, og da de havde gjort rent, sagde faderen til sin søn.

– Du kommer til at være et menneske i lang tid, og du har så klog en hjerne, at det er vigtigt, du lærer at blive bevidst om, hvad du gør. Så næste skal du blot være mere opmærksom på dine omgivelser, så denne slags uheld ikke sker. Uheld kan forhindres, men det er stadig okay, hvis de sker. Så længe du tager ansvar for dine fejltagelser, er det nemt at rydde op.

Kalynne blev helt betaget af, hvordan faderen valgte at reagere og talte med sin søn. Eftersom hun sad lige ved siden af de to hørte hun, at faderen og sønnen stadig talte om episoden et stykke tid efter.

– Jeg ved, at et stort rod kan være overvældende, og at du måske ikke føler, du selv kan klare det, men det er altid okay at spørge om hjælp. Der er ikke noget problem i at bede om hjælp, når man har brug for den.

Kalynne havde hørt og ladet sig inspirere af alle faderens ord, og var blevet så imponeret, at hun valgte at finde sin telefon for at skrive alle faderens ord ned.

Det her er en vidunderlig påmindelse om, at det kan være godt at tage en ekstra dyb indånding og reflektere over, hvad vi gerne vil lære vores børn. At det er okay at begå fejl, men at det er vigtigt, at vi kan tage ansvar for vores handlinger.