10 tricks som viser, at opvasketabs kan bruges til meget mere end du tror – nummer 4 er genial

10 tricks som viser, at opvasketabs kan bruges til meget mere end du tror – nummer 4 er genial

lørdag, 12 august 2017

At gøre rent kan være lidt af et mareridt, alt afhængigt af tilstanden af værelset eller objektet. Derfor er det altid skønt at have lidt praktiske tricks ved hånden, som kan spare tid og give meget gode resultater. Hvis du skal erklære ‘krig’ mod ovnen, toilettet, sengetøjet eller vægge, så tænker du måske ikke ligefrem på at bruge opvasketabs!

Vi indrømmer gerne, at det virker overraskende at bruge opvasketabs til netop disse ting, men det er ikke desto mindre sandt. Vi har testet og godkendt det.

Den amerikanske blogger Corinne Schmitt forklarer, hvordan en enkelt opvasketab kan være meget praktisk. Her har vi 10 tricks, som effektivt hjælper dig med at få et renere hjem.

1. Perfekt til hvidt tøj

Hvis du ønsker skinnende hvidt tøj så sørg for at have en opvasketab i vaskemaskinen. Hvis tøjet for eksempel er blevet plettet eller misfarvet ved et uheld, så vask det med en opvasketab næste gang. Husk at dette kun virker på hvidt tøj!

Opvasketabs – Wikimedia

2. Beskytter havemøbler

Hvis du har en terasse eller en have, har du med garanti en havestol eller bord til at stå udenfor, så du kan sidde og nyde den friske luft. Hvis du gerne vil rengøre dem, men også beskytte dem mod snavs, så er opvasketabs et meget godt alternativ. En opvasketab fortyndet i varmt vand gør det muligt at rengøre møblerne hurtigt og give dem et skinnende rent udseende.

3. Rengøring af meget beskidt opvask

Hvis du tror, at de sorte spor i det ildfaste fad ikke kan fjernes eller at man er nødt til at bruge knofedt i timevis for at fjerne det, så har du ikke prøvet dette trick.

Opløs en opvasketab i varmt vand i det ildfaste fad. Lad det stå i et par timer, eller endda natten over. Dagen efter kan du vaske fadet som normalt, og det bliver skinnende rent.

Zach Zupancic – Flickr

4. Grundig vask af skraldespande.

Selv om det ikke ligefrem er sjovt, så er det meget vigtigt at gøre sine skraldespande rene. Gør livet lidt nemere ved at fylde skraldespanden op med varmt vand, tilstæt en opvasketab og lad den blive opløst, hvorefter du venter i 30 minutter. Herefter skal du blot skylle skraldespanden og lade den tørre.

5. Rengøring af ovnen

Meget hårdt arbejde er ofte påkrævet, når man skal rengøre ovnen. Men med hjælp af en opvasketab vil du øjeblikkeligt se, at det kan være meget lettere.

Hæld meget varmt vand i bunden af ovnen, hvorefter du skrubber en opvasketab direkte på overfladen. Tør væsken op og vask over det. Eller så kan du opløse en eller flere opvasketabs i vandet, gøre ovnen ren og lade det stå i et par timer, før du gør den ren igen.

6. Polering af metal

Hvis du gerne vil polere dit bestik eller andet rustfrit stål så brug lidt vand, hvori der er opløst en opvasketab. Poler eller læg det i vandet natten over for at opnå et pletfrit resultat.

7. Et skinnende rent toilet

Hvis du gerne vil rengøre dit toilet hurtigt (og perfekt), så skal du blot lægge en opvasketab i toiletkummen. Når den er opløst, bruger du toiletbørsten og skrubber, før du skyller ud. Dette er meget effektivt.

Clayton Parker – Flickr

8. Fjerner kaffe- eller tepletter fra kopper

Kopper og krus bliver ofte plettede med kaffe eller te, og selv om man vasker dem, er det ikke let at få pletterne væk. Læg en opvasketab i koppen og hæld lidt varmt vand i, hvorefter du lader den virke i mindst en time. Herefter vasker du koppen som normalt.

9. Til vaskemaskinen

Det kan virke meget unaturligt at bruge en opvasketab i vaskemaskinen, men det gør det muligt at rengøre den ordentligt. Læg to opvasketabs i maskinen og start en 60°C-vask. Du kan gøre dette hver anden måned for aktivt at bekæmpe bakterier og kalk.

10. Børnetegninger på væggen

Børn elsker at tegne, skrive og farve vægge. For at fjerne disse mesterværker effektivt kan du fjerne blyantstreger eller farveblyant ved at opløse en opvasketab i et par liter vand. Skrub så væggen og den vil genvinde sin oprindelse pletfrie glans!

hrohmann – Pixabay

Vær forsigtig og beskyt altid dine hænder med handsker. Disse tricks er meget effektive og vil spare dig for meget tid!

Tøv ikke med at dele artiklen med dine venner på Facebook, så de også kan få gavn af disse tricks!

Manden lukker 11.000 liter vand ud i reservatet hver dag – nu hyldes han som en helt verden over

Louise fik 18 uprovokerede aborter på 16 år – da lægerne endelig opdagede fejlen, fik hun en sidste chance

Hævnen: Krybskytter var ikke forberedt, da næsehornet gik til angreb

Romeo var for grim til at blive elsket – men se han nu, han er jo for nuttet!

Alle chokeres da han forlader bruden ved alteret – begynder at grine da de ser, hvad han skal

Hun stoppes af politiet mistænkt for spirituskørsel, da hun vender sig om får hun sit livs overraskelse