Handicappet kvinde kigger ind gennem vinduet – da hun ser mannequindukken begynder hun at græde

“Hvem er egentlig perfekt?” er titlen på et projekt skabt for at provokere refleksion og eftertanke omkring accepten af personer med handicap.

Mellem de “perfekte” mannequiner havde man placeret mannequiner, der skilte sig ud fra mængden. Mannequiner med skoliose, forkortede ben, misdannede rygrade og andre sygdomme, der forårsager et specielt udseende.

Dukkerne er formet efter virkelige personer. Miss Handicap 2010, Jasmin Rechsteiner, radiovært og filmkritiker Alex Oberholzer, atleten Urs Kolly, blogger Nadja Schmid og skuespiller Erwin Aljukic. Man tog mål og billeder, og gjorde alt for at mannequinerne skulle blive så nøjagtige kopier som muligt.

Foreningen Pro Informis står bag kampagnen,  en forening for handicappede som arbejder for at øge accepten af personer med handicap.

– Vi jager ofte idealet i stedet for at acceptere livet i dets mangfoldighed. Vi stræber især efter accept, siger Mark Zumbühl, bestyrelsesmedlem i Pro informis.

I den korte video nedenfor ser vi mødet mellem modellerne og den mand, der skal lave mannequinerne, processen bag og herefter mødet mellem modellerne og deres færdige kopier. Efter de var færdige blev mannequinerne sat ud i et butiksvindue, og vi får et indblik i de forbipasserendes reaktioner. Det er et følelsesladet øjeblik, når dem, der normalt plejer at blive ekskluderet, får muligheden for at blive indkluderet på en så effektiv måde.

Du må meget gerne dele artiklen, hvis du også mener, at det er et vigtigt budskab!