Flybesætningen afslører: derfor skal man have skodderne åbne under start og landing

Flybesætningen afslører: derfor skal man have skodderne åbne under start og landing

fredag, 14 juli 2017

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor flyvinduernes skodder altid skal være åbne under start og landing? Svaret er nok ikke ligefrem, hvad de fleste havde forventet.

Passagerere opfordres til at gøre dette, således at kabinepersonalet kan se ud af vinduerne for at afgøre, på hvilken side af flyet det er sikrest at begive sig ud, hvis der skulle opstå en nødsituation.

Pixabay

– Flybesætningen skal kunne sørge for, at passagererne kan haste ud af flyet i en nødsituation. Derfor går det ikke, at man skal sno sig forbi tilbagelænede sæder, nedslåede borde og tilfældigt placeret bagage, har stewardessen Carolyn Paddock forklaret i Huffington Post.

Alt dette eftersom eventuelle nødsituationer oftest indtræffer ved start og landing.

Pixabay

En sikkerhedschef for luftfart, Sarah Uddyakumar, afslører for Quora, at kabinepersonalet kun har 90 sekunder til at evakuere flyet, derfor er det vigtigt at forberede så meget som muligt, hvis der skulle opstå en nødsituation.

– Om dagen foretrækker vi, at alle skodderne skal være helt åbne og der er lys. For hvis der sker noget, så skal vores øjne ikke pludselig vænne sig til kraftigt sollys. For det kan forårsage forbigående sløret syn, siger Saran Udayakumar.

Pixabay

Og vi må ikke glemme passagererne. De er ofte meget beviste om, hvad der sker uden for vinduerne. Nogle gange har de været de første til at opdage, at noget var galt, hvorefter de kunne rapportere det til personalet. Selv om dette sker meget sjældent.

Manden lukker 11.000 liter vand ud i reservatet hver dag – nu hyldes han som en helt verden over

Louise fik 18 uprovokerede aborter på 16 år – da lægerne endelig opdagede fejlen, fik hun en sidste chance

Hævnen: Krybskytter var ikke forberedt, da næsehornet gik til angreb

Romeo var for grim til at blive elsket – men se han nu, han er jo for nuttet!

Alle chokeres da han forlader bruden ved alteret – begynder at grine da de ser, hvad han skal

Hun stoppes af politiet mistænkt for spirituskørsel, da hun vender sig om får hun sit livs overraskelse