Dette er årsagen til, hvorfor din hund sidder på dine fødder – det her var vi slet ikke klar over!

Hvis du har eller har haft en hund, så ved du, hvor sjovt og givende det er at være hundeejer. Der er trods alt en årsag til, hvorfor man siger, at “hunden er menneskets bedste ven”. Det er netop fordi, at det er sandt! Hunde er utroligt kærlige og loyale kæledyr, der er ens bedste ven for livet.

Men vidste du, at der er en god grund til alle de ting, din hund render rundt og laver? Vi var ikke klar over, at der var en dybere mening med det, når hunde gør forskellige ting. Men nu har vi fundet frem til nogle oplysninger, så du kan komme til at forstå din hunds adfærd lidt bedre.

1. Når hunden kommer med gaver…

1483993566_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_1
Sharebly

Er din hund nogensinde kommet med en lille gave til dig uden grund? Der er en god grund til, hvorfor den gør netop dette. En hund elsker at vise sine evner, og derfor vil den gerne vise hvor dygtig den er ved at dig en lille gave. Men selvom hunden giver dig en gave, er det meget sandsynligt, at den kun bringer dig gaver, den kun selv kan lide. Så forvent ikke at den kommer og giver dig en helt ny kaffemaskine, men forvent i stedet at den giver dig en masse pinde, bolde og andet legetøj, så i kan have det sjovt sammen. Hunde er meget kloge!

2. Når hunden overtager sengen…

1483993588_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_2
Sharebly

Hvorfor breder hunden sig ud over hele sengen, så du ingen steder har at sove? Det gør den fordi, at hunden gerne vil tilbringe tid sammen med andre medlemmer af dens flok. Hvis du er hundens elskede ejer, er det dig, den ønsker at tilbringe tid sammen med!

3. Når hunden sidder på dine fødder…

1483993611_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_3
Sharebly

Når en hund sidder på dine fødder skyldes det, at hunden markerer sit territorium og viser, at du er en del af dens flok. Alternativt, hvis du har en genert hund, så er dette dens måde at sikre, at du er der for den.

4. Når hunden ligger med poterne i vejret…

1483993645_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_4
Sharebly

Dette er et tegn på, at den koncentrerer sig. En hund gør dette, når den er kommet på en god ide.

5. Når hunden gaber..

1483993667_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_5
Sharebly

Når en hund gaber, er det mest sandsynligt, at den gør det af samme årsager, som når vi mennesker gaber. Det kan være, at hunden er træt eller keder sig, eller muligvis har den lige set dig gabe (at gabe er smitsomt, ikke kun for mennesker, men også din hund!).

6. Når hunden ødelægger din sofa (eller andre ting)…

1483993693_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_6
Sharebly

Er du nogensinde kommet hjem og opdaget, at din hund har ødelagt ting eller lavet ‘ulykker’? Det skyldes sandsynligvis, at hunden lider af separationsangst og hader at være adskilt fra dig i en længere periode. Hundehvalpe har en tendens til at gøre dette oftere, eftersom de endnu ikke er blevet vant til at være adskilt fra dig. Så hundes ødelæggende adfærd skyldes ikke kedsomhed, det er ganske enkelt et tegn på, at de savner dig.

7. Når hunden læner sig op ad dit ben…

1483993724_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_7
Sharebly

Hvis din hund læner sig op ad dit ben, har den brug for at blive opmuntret. Den vil gerne have, at du viser den din kærlighed og beroliger den om, at alt er sikkert. Hunden søger din opmærksomhed, så sørg for at give den din uforbeholdne kærlighed og opmærksomhed.

8. Når hunden krøller sig sammen…

1483993753_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_8
Sharebly

Hvis en kund krøller sig sammen, så tror den, at den gør sig usynlig. Det er et overlevelsesinstinkt, hunde har, og man ser det oftest blandt vanrøgtede hunde. Vær rolig, venlig og tålmodig med din hund og giv den masser af kærlighed!

9. Når hunden stirrer på dig…

1483993772_this_is_what_it_means_when_dogs_do_certain_things_9
Sharebly

Når din hund stirrer på dig, skyldes det, at den elsker og stoler på dig.

Du må meget gerne dele disse oplysninger med dine venner, så det gør det nemmere for dem at forstå vores firbenede venner!