Autistisk dreng var bange for at få klippet håret – hvad frisøren så gjorde, gjorde forældrene overlykkelige!

At blive klippet kan være svært og stressende for børn med autisme, eftersom de let kan blive overanstrengte som følge af alle indtrykkene i en frisørsalon. Lille Mason fik sin autismediagnose for et par måneder siden, og han er virkelig bange for at gå til frisør. Men nu virker det til, at det hele har udviklet sig til det bedre!

James Williams arbejder som frisør i Wales, og har i over en måned kæmpet med at finde ud af, hvordan han skal klippe Masons hår.

“Men i dag,” skriver han, “lykkedes jeg endelig.”

7-11 Autism frisör1
James Williams / Facebook

Årsagen til problemerne med at få lov til at klippe drengens har var, at Mason aldrig har tilladt James eller en anden frisør at komme for tæt på ørerne, men han valgte i stedet at løbe væk. Men en dag besluttede James sig for at prøve noget nyt. Han lod Mason ligge på gulvet og lege med hans mobiltelefon, og pludselig kunne frisøren klippe drengens hår uden problemer.

“Vi lå begge på gulvet i stilhed og han lod mig klippe så meget, jeg nu havde lyst til. Endelig lykkedes jeg med noget i det erhverv, jeg elsker, ved at gøre Masons forældre glade, at han fik den nødvendige ekstra opmærksomhed, samtidig med at opbygge et venskab og tillid mellem mig og Mason.”

Da James var færdig med klipningen (hvilket forældrene var meget glade for), bad James om en high-five. Men Mason var så glad, at han i stedet krammede sin tålmodige frisør.

Vi mener, at James fortjener alle ‘likes’ i verden, da han valgte at give særlig opmærksomhed til Mason, da han var bange og havde mest brug for det!