Her opdrættes løveunger så turister kan tage billeder med dem – herefter bliver de skudt

Mange er måske ikke klar over, at størstedelen af løveunger i Sydafrika bliver opdrættet med det formål at være en indtægtskilde, hvorefter de bliver skydt. Inden de åbner deres øjne bliver de adskilt fra deres mødre, for efterfølgende at blive kælet af turister, som betaler for det.

I løbet af de første 10-14 døgn er løveungen blind. Den har brug for konstant kontakt med sin mor for at die og holde varmen. Men løveungerne i parkerne bliver adskilt fra deres mødre allerede inden for et par døgn.

lion-cubs
lionguardians.org

De intetanende turister tor, at ungernes mødre har stødt dem fra sig, men nu har den svenske avis Expressen afsløret, at dette er langt fra sandheden, efter de har besøgt fem forskellige løveparker i Sydafrika

uytrty
wlpb

Der er omkring 2.300 vilde løver i Sydafrika, men ca 6-8.000 i fangenskab. En stor del af disse er unger, som bliver skudt, når de bliver “for gamle”. Herefter bliver skindet i stedet solgt som et trofæ.

lion-park
explorejoburg

Glem ikke at dele denne artikel for at øge bevidstheden om denne bekymrende udvikling!