Har du svært ved at sove om natten? Dette simple trick får dig til at falde i søvn på 60 sekunder!

Der har været perioder i mit liv, som så mange andre, hvor jeg har haft problemer med at falde i søvn om natten. Tankerne hvirvler rundt i hovedet, og uanset hvor meget men VIL sove, så er det umuligt.

Men jeg lærte ved tilfældighed en metode, der løste alle mine søvnproblemer. Nu om dage falder jeg i søvn inden for et par minutter – hver aften.

Metoden indebærer en vejrtrækningsteknik, som man kender det fra yoga og meditation, og kaldes 4-7-8 metoden. Jeg vil dog gerne påpege, at metoden ikke virkede for mig den første gang, eftersom det kræver en del træning.

Det var blevet en ren rutinesag efter et par uger, og det føltes som om, at min krop havde lært, at det var tid til at slappe af. Siden da falder jeg i søvn uden problemer hver aften.

Dette bør du huske:

Når du udfører øvelsen, skal du fokusere på din vejrtrækning og slappe af i kroppen. Jeg fokuserer normalt selv på maven, og hvordan min vejrtrækning får maven til at udvide sig og trække sig sammen.

Nogle gange, når jeg føler mig anspændt eller nervøs, forsøger jeg at identificere, hvor spændingerne kommer fra, og fokusere på at slappe af i musklerne disse steder.

Når du mærker, at hjernen har bearbejdet disse muskler, skal du igen fokusere på din vejrtrækning.

Sådan udfører du 4-7-8-metoden:

  1. Placer spidsen af tungen mod det øverste af ganen, lige bag dine fortænder. Lad din tunge hvile der under hele øvelsen.
  2. Træk vejret ind gennem næsen, mens du lydløst tæller til fire (Tempo: Omkring et sekund pr tal).
  3. Hold vejret og tæl lydløst til 7.
  4. Udånd gennem munden og tæl lydløst til 8. Prøv at fokusere udåndingen omkring spidsen af tungen, og lad luften skabe en whoosh-lyd.
  5. Gentag øvelsen et par gange.

Derfor fungerer metoden:

Vores åndedræt er nøglen til at slappe af, hvilket nok de fleste af os kender til. Er du stresset, nervøs eller sur, så indånder du hurtigere og mere overfladisk, end når du slapper af.

Åndedrætsøvelser hjælper kroppen med at forsinke din vejrtrækning, sænke din puls og dermed få dig til at slappe af og geare ned. Når du samtidig fokuserer på at slippe de tanker, der kører rundt i hovedet, så beroliger du ligeledes dit sind.

Fald automatisk i søvn.

Det gode er, at jeg ikke længere behøver at koncentrere mig om at udføre øvelsen – kroppen tager sig selv af det, mere eller mindre på egen hånd.

Hvis jeg er ekstra stresset, skal jeg dog koncentrere mig lidt ekstra, men en almindelig dag sker det nu per automatik. Jeg kan varmt anbefale metoden og håber, at den kan hjælpe dig, der har problemer med at falde i søvn om natten.

Del denne artikel med dine venner, hvis du tror, at der er nogle af dem, som har problemer med at falde i søvn om natten!