Han spiser frokost med den hjemløse kvinde hver uge – så indser han, hvad hun bruger sine penge på

Hver tirsdag spiser Greg Smith frokost med den hjemløse Amy Joe i Orlando. En dag fortæller hun ham noget, der chokerer Greg så meget, at han valgte at dele sin oplevelse på Facebook.

7b90c5ec09115720ccb4c5268325d3ca-600x800
FACEBOOK/LOVEWHATMATTERS

Dette er Amy Joe. Hver tirsdag i løbet af de sidste par uger, har vi mødtes på det samme gadehjørne, hvor hun sidder. Hun har ikke spurgt mig om penge én eneste gang, hun smiler altid og siger: “Godmorgen sir, hav en god dag!”.

Jeg har altid jakkesæt på, når jeg er på arbejde, og bliver ofte stoppet på gaden af folk, der spørger mig om penge. Amy Joe har altid bare været rigtig rar, og grundet hendes dejlige personlighed blev vi venner, og spiser frokost sammen hver tirsdag.

Vi tilbringer cirka en time sammen, og jeg lærer rigtig meget af denne positive kvinde. I sidste uge fortalte hun mig dog noget, der overraskede mig. Hun kan ikke læse.

Amy Joe hverken ryger, drikker eller tager stoffer. Hun har ganske enkelt ikke haft en i sit liv, der har lært hende at læse. Hun fortalte mig, hvor svært det er at finde et arbejde, når man ikke kan læse. Alle de penge, hun er i stand til at samle sammen, bruger hun på at låne bøger, så hun kan lære at læse. Hun prioriterer dette, fremfor at købe mad. Det chokerede mig totalt!.

Bare tanken om at bruge penge på bøger fremfor mad fik mig til at indse, hvor heldig jeg er over at have en vidunderlig familie, der har støttet mig i alt det, jeg har valgt at gøre. Amy Joe har ingen.

Fra nu af spiser vi to ikke kun frokost sammen, jeg lærer hende også at læse. Hver uge tager jeg en bog med, som vi kan læse sammen, når vi spiser frokost, og som hun så derefter kan øve at læse resten af ugen.

Jeg skriver ikke dette, så I skal få ondt af Amy Joe eller hylde mig for at gøre noget for dem, der ikke har det så godt som mig. Jeg skriver dette i håbet om, at det vil inspirere andre til at gøre noget godt for et andet menneske.

Der er mange som Amy Joe derude, og der er andre der har brug for hjælp, som ikke er hverken sultne eller hjemløse. Det kunne være nogen i din familie eller blandt dine venner. At hjælpe kan nogen gange blot betyde at sige hej eller at smile til en fremmed på gaden. Jeg er så priviligeret, at jeg tjener tilstrækkeligt med penge, så jeg kan hjælpe Amy Joe, hvilket er noget jeg vil fortsætte med at gøre.

Du ved aldrig, hvad du kan gøre for nogen, før du har prøvet. Hvem er din Amy Joe?!

Hvor er dette bare en inspirerende historie, der fortæller om noget af det smukkeste, vi kan gøre for hinanden. At hjælpe hinanden kan være gratis, men kan være uvurderligt for en anden!

Du må meget gerne dele denne inspirerende historie, så flere kan få muligheden for at læse dette smukke budskab!