Hendes børn er voksne, men hun har stadig børnekurven stående ved hoveddøren. Årsagen er hjerteskærende!

For de fleste mennesker er det at få en baby, en drøm der går i opfyldelse. Man får en følelse af, at livet er komplet, og har fået en ny betydning. Desværre er det ikke sådan for alle. Der er situationer, hvor vordende forældre ikke kan se nogen anden mulighed end at opgive deres nyfødte børn. Nogle gange tør de ikke engang at bede om hjælp, og efterlader det lille barn til at dø.

I 2014 blev en nyfødt dreng fundet efterladt ved et drænrør, og den efterfølgende uge fand man en død pige begravet i sandet Maroubra Beach i Sydney, Australien.

De to sager var dog ikke forbundet med hinanden, men frygten var nok til at inspirere en kvinde til at handle, når ingen andre syntes at gøre det.

23A8BBE500000578-2858776-image-37_1417599982475
DAILYMAIL

Catherine Lucre er en 56-årig kvinde med fire ældre børn, og arbejder som sygeplejerske og jordemoder. Efter gentagne gange at have hørt om disse små babyerm, der var blevet efterladt til den sikre død, følte hun, at hun måtte gøre noget.

Derfor oprettede hun en Facebook-gruppe, som hun navngav “Operation Safe Haven”, der betyder fristed. Hun ønsker blot at skabe et sikkert sted, hvor desperate forældre enten kan efterlade deres børn, som de ikke selv kan tage sig af, eller i det mindste tale med en tillidsfuld person.

23A8BBDD00000578-2858776-image-38_1417599993993
DAILYMAIL

“Hvis du føler dig fortabt eller hjælpeløs, hvis du er bange eller alene, hvis du af forskellige årsager ikke kan tage dig af dit barn, så kontakt mig,” opfordrer hun.

Som jordemoder er Catherine klar over, at mange mødre ikke har nogen idé om, hvilke hjælp der er til rådighed, og at det fører til, at flere kvinder vælger at efterlade deres nyfødte børn. Nogle gange er det fordi, at de er blevet tvunget til at skjule sin graviditet eller på grund af psykiske problemer.

820812c9806f4b9f5a5497f90302da76 (1)
NEWS.COM/AU

I sidste ende er det de små hjælpeløse babyer, der er vigtigst. Catherine er villig til selv at tage ud til mødrenes hjem, eller møde dem et andet sted, for at hente barnet. Hun har også en lille kurv stående uden for sin hoveddør til små, uønskede babyer. Hvis en mor ikke ønsker at mødes, og hellere vil efterlade et barn anonymt, så venter Catherine i ti sekunder, før hun åbner døren, og løfter den lille baby op af kurven.

23A8BBD900000578-2858776-image-36_1417599967202
DAILYMAIL

Herefter tager hun kontakt til sygehuset med det samme, og kontakter ligeledes de sociale myndigheder og politiet, men lover at holde forældrene anonyme, hvis de ønsker dette.

Alt dette gør hun uden at tøve, og har dedikeret hele sit hjerte til formålet. Denne dejlige kvinde har fået anerkendelse og ros, og bliver nu betragtet som en lokal superhelt!

Vi forstå bestemt godt hvorfor!